Algemeen

Tips….!

1. Houd deze pagina in de gaten!

Op deze pagina van Nieuwjaarsduik Wijk aan Zee vind je een actueel overzicht over al het laatste nieuws over de nieuwjaarsduik. Je kunt ook direct zien of de duik vanwege extreem weer wel of niet door kan gaan. Ben je van plan te gaan duiken? Houd deze pagina dan in de gaten zodat je straks niet in je eentje bij een afgelaste duik staat!

2. Kom op tijd

Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je te kunnen aanmelden en omkleden.

3. Zorg dat je warm blijft

Elke duik vindt volgens de traditie plaats in (open) onverwarmd water. Omdat de Nieuwjaarsduik natuurlijk georganiseerd wordt in het midden van de Hollandse winter, kan het nogal koud worden! Neem slippers mee zodat jouw voeten niet te veel afkoelen tijdens het wachten op het startschot. Wij raden je aan om warme droge kleding mee te nemen en je gelijk na de duik weer af te drogen en aan te kleden. Ga daarna pas lekker genieten van een kop warme erwtensoep.

4. Ben ik fit genoeg om te duiken?

Net als bij elke fysieke inspanning, is het natuurlijk belangrijk om goed te kijken of je lichaam fit genoeg is om deel te nemen. Dat geldt voor het lopen van bijvoorbeeld een marathon, maar dat geldt ook als je op 1 januari in de koude Noordzee duikt. Wat de Nieuwjaarsduik zo leuk maakt en wat je juist die frisse start geeft, dat is ook wat ervoor zorgt dat je even goed moet nadenken of je lichaam die kou wel aan kan. Twijfel je? Vraag even advies bij je huisarts.

5. Kan ik kaarten reserveren?

Voor de duik in Wijk aan Zee kun je geen kaarten reserveren. Inschrijving gebeurt via deze website (inschrijfformulier) of ter plaatse op 1 januari. Wees er op tijd bij, want te laat is te laat.

6. Waar moet ik zijn?

In Wijk aan Zee vindt de Nieuwjaarsduik plaats op het strand voor Wijk aan Zee. Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn.

 

 

2 Responses

  1. Goedemiddag

    De inschrijf ruimte opdelen in twee gedeeltes, voorinschrijvingen bandje halen en nieuwe inschrijvingen.

    Nieuwe inschrijvingen houden de rij ontzettend op.

    1. Hoi Mark, inderdaad ook ons idee voor volgend jaar! Dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *