Algemeen

Recept uitgelicht

Pittige boeren­kool met nasi­kruiden

Ingrediënten lijst

  1. 1½ kg kruimige aardappelen
  2. 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng (mix van groenten en kruiden)
  3. 2½ el arachideolie
  4. 2 uien, gesnipperd
  5. 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  6. 600 g gesneden boerenkool
  7. 1 blik Unox Gehaktballetjes in satesaus à 420 g
  8. 4 el seroendeng

Bereidingswijze

Voorbereiding Schil de aardappelen.

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 20 min. gaar. Wel de inhoud van het zakje mix voor nasi goreng in 50 ml water volgens de bereidingswijze op het zakje.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Schep de gewelde nasi groenten en kruiden erdoor.
  • Verwarm gelijktijdig de Unox Gehaktballetjes in Satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Serveer de boerenkool met de gehaktballetjes in satésaus. Garneer met de seroendeng.

OpscheppenGiet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *