Veelgestelde vragen

Belangrijk om te weten

Waar moet ik zijn?

In Wijk aan Zee vindt de Nieuwjaarsduik plaats op het strand voor het Wijk aan Zee. Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn!

Waar kan ik kaarten reserveren?

Inschrijven voor de duik gebeurt op 1 januari ter plekke in Wijk aan Zee, maar kan ook via ons inschrijfformulier via deze website. Kaarten reserveren is niet mogelijk.

Kan ik me daar omkleden?

Ja, op het strand staan drie grote tenten waar je je kunt omkleden en waar je je spullen kunt achterlaten wanneer je gaat duiken. LET OP: Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Nee, maar er zijn wel 3 grote tenten waar je je kunt omkleden. Hier kun je eventueel je spullen achterlaten. LET OP: Wij is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt.

Hoe oud moet je zijn om mee te doen?

De Nieuwjaarsduik is voor alle leeftijden. LET OP: Mee duiken is op eigen risico en kinderen onder de 12 jaar hebben groter risico op onderkoeling. Mensen met kinderen worden geadviseerd aan de zijkanten van het evenemententerrein in het water te duiken.

Kan ik ook ergens toekijken als ik niet wil duiken maar wel mijn zoon/dochter/vriend(in) wil zien duiken? Zo ja, waar moet ik dan zijn?

Dat kan zeker! Op het strand kun je toekijken wanneer je geen duikbewijs hebt.

Gaat de duik altijd door? Zo niet, wanneer wordt dat bekend gemaakt?

Nee, de duik gaat niet door bij de volgende omstandigheden of een combinatie hiervan: harde wind, sterke stroming, hoge golfslag, koude gevoelstemperatuur.

Zijn honden toegestaan tijdens de Nieuwjaarsduik?

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *